söndag 15 december 2013

Inte en lugn stund!


Igår sänkte vi Malwas säng. Kom på det kring halv nio då Malwa försökte med att ställa sig upp och hänga sig över till Azalea. Varför de var uppe så sent är en bra fråga, iaf en brukar somna senast halv åtta.
Hon har hittills bara ställt sig upp i sängen och när vi håller hennes händer, men det är bara en tidsfråga innan hon står mot allt.
Det märkliga är att hon fortfarande inte kryper, efter en månad i rörelse ålar hon fortfarande.

Storebror Oswald blir mer och mer hårdhänt mot sina småsyskon ju äldre de blir. Han har den senaste tiden gjort illa dem otaliga gånger. För det mesta är det inte meningen utan enbart hårdhänt lek. Dock förekommer sådan som bett i fingrar och fötter, illvilja.

Jo då, så här är det inte lugnt någon gång. Den som fortfarande håller sig någorlunda i schakt är Azalea som ibland vänder sig eller får för sig att backa någon meter, mer än så är det inte.

För övrigt är det ganska ofta tillagning av barnmat som sker här hemma. Med två bebisar som äter två mål mat om dagen går det åt en hel del. Att laga mat själv tar en del tid men det spara ganska mycket pengar. Hittills har det tillagats rätt mycket av köttfärsås med pasta, två olika laxrätter med rotfrukter, en kycklingrätt och efterrätter så som aprikos, plommon, päron. Idag gjordes också en puré av äpple och jordgubbe som var väldigt populär. Äppelkräm har provats på och det fungerade fint som mellanmål.
Maten går alltså ganska bra här hemma så snart kan vi med säkerhet vägra mat nattetid, med förhoppning om att båda (alla tre) ska sova hela nätterna i framtiden.

En fråga, är det någon som använt sig av etiketterna? Jag kom på mig själv att sakna dem när jag skulle leta recept på äppelkrämen jag lagt upp här när Oswald var liten, men jag kan ju finna dem andra vägar. Ska etiketterna komma tillbaka till bloggen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar