Jag tänkte därför bjuda på receptet.
Kladdig Kladdkaka
Ingredienser
2 ägg
2,5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
½ tsk salt
Börja med att smöra och bröda en form, jag använde kokos istället för ströbröd en gång och det blev riktigt bra det med. Sätt på ugnen på 175 grader, vi har varmluftsugn och jag har 170 grader istället.
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker tills det blir poröst. Blanda samman med resten av ingredienserna. Det står i receptet att man ska blanda försiktigt för annars blir smeten luftig och därmed blir kakan torr. Häll smeten i formen och grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig man vill ha. Jag brukar grädda i ca 18 minuter.
Efter att en gång ha provat detta recept kommer jag aldrig mer göra "vanlig" kladdkaka igen.
Idag provade jag att göra en seg kladdkaka, men den har jag inte provat än så jag vet inte om det är något att ha. Recept på det kommer senare annars.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar