Recept
Ingredienser
5 dl mjölk
75g jäst
400g smör
1 dl socker
ca 1kg mjöl (ca 16dl)
Till fyllning
250g smör
250g socker (ca 3dl)
Till pensling
1 ägg
Lite vatten
Pärlsocker
Ingredienser
5 dl mjölk
75g jäst
400g smör
1 dl socker
ca 1kg mjöl (ca 16dl)
Till fyllning
250g smör
250g socker (ca 3dl)
Till pensling
1 ägg
Lite vatten
Pärlsocker
Ljumma mjölken fingervarm (37C), lös upp jästen i en del av den och blanda sedan i resten.
Tillsätt smöret, som ska vara rumsvarmt, socker, nästan all mjöl och kör till en deg.
Låt degen vila i ca 10 minuter, gör under tiden fyllningen.
Blanda ihop ingredienserna för fyllningen och kör dem i ca 5 minuter i mixen eller med elvisp.
Ta upp degen på bakbordet. Mjöla lätt och kavla ut den till en rektangulär kaka ca 1/2cm tjock.
Skär den i fyrkanter ca 8x8 cm.
Lägg en klick av fyllningen i mitten av fyrkanten. Vik därefter upp de fyra hörnen till mitten och tryck till ordentligt.
Lägg bullarna i dubbla former.
Pensla bullarna, strö lite pärlsocker på och sätt in i ugnen i ca 8 minuter på 225C. De ska ha en ljus färg när de är färdiga.
Tillsätt smöret, som ska vara rumsvarmt, socker, nästan all mjöl och kör till en deg.
Låt degen vila i ca 10 minuter, gör under tiden fyllningen.
Blanda ihop ingredienserna för fyllningen och kör dem i ca 5 minuter i mixen eller med elvisp.
Ta upp degen på bakbordet. Mjöla lätt och kavla ut den till en rektangulär kaka ca 1/2cm tjock.
Skär den i fyrkanter ca 8x8 cm.
Lägg en klick av fyllningen i mitten av fyrkanten. Vik därefter upp de fyra hörnen till mitten och tryck till ordentligt.
Lägg bullarna i dubbla former.
Pensla bullarna, strö lite pärlsocker på och sätt in i ugnen i ca 8 minuter på 225C. De ska ha en ljus färg när de är färdiga.
I min värld heter det Rimbobullar =)
SvaraRadera