Har nu på morgonen hunnit med att göra Katrinplommonpuré och aprikospure.
Det jag insett av att göra storkok till lillen är att det här hemma behövs fler iskubslådor. Vi har fyra stycken men de fylls ganska snabbt och då står man här med en massa mos och ingenstans att göra av det.
Jag vet att man kan lägga klickar på ett bakplåtspapper och frysa men det blev bara fula högar som rann ut över pappret. Jag har nämligen gjort första omgången ganska flytande så det ska vara lätt för bebis att få i sig.
Ett tips är också att när man gör puré av majs och ärtor är det smart att ta det genom en finmaskig sil. När grönsaken är mosad, spä på lite vatten i silen så går det igenom lättare.
Idag ska vi på föräldragrupp på BVC igen, denna
gång för att prata barnsäkerhet.
Efter det ska jag fortsätta med mitt mosande som faktiskt är väldans roligt!
Frys moset i "kublådorna" och sen när det är fryst(typ ett dygn) tar du ur alla kuberna och lägger i en påse så kan du använda "kublådan" igen
SvaraRaderaJo jag gör det, det tar några timmar innan det är okej fryst men jag gör såna mängder att det inte funkar... Jag har dock börjat ta en sak i taget...:)
SvaraRadera